MA 13.00-18.00 U DI T/M DO 09.00-18.00 U VR 09.00-20.00 U ZA 09.00-17.00 U
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER   0416 870013

Wijn

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het volledige proces van wijnbereiding noemt men vinificatie.

Er zijn verschillende soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn zoals champagne en lambrusco. In chemische zin bestaat wijn uit water, suikers, alcohol, resveratrol, quercetine, tannine, sulfiet (tijdens de wijnbereiding vaak in kleine hoeveelheid in de vorm van zwavel toegevoegd), koolzuurgas (in mousserende wijnsoorten), hars (in retsina) en andere stoffen in kleinere hoeveelheden.

Er zijn ook met wijnalcohol versterkte wijnen, zoals madeira, port, marsala en sherry. Soms worden er ook kruiden aan toegevoegd zoals bij vermout.

Volgens een Frans decreet uit 1907 moet wijn uit het sap van verse of gedroogde druiven bereid worden. Wanneer men het sap van andere vruchten dan druiven laat vergisten, heet het product vruchtenwijn.

Veel wijnbouwlanden in de wereld classificeren hun wijn middels wetgeving. Hiermee worden een aantal minimumeisen en de herkomst vastgelegd. Om meer over een wijn te kunnen vertellen in de zin van smaakbeleving, kan deze aan een smaakproef worden onderworpen

Altijd de juiste wijn bij de juiste persoon

Wijn is bij Drankenhuys Bergmans een belangrijk onderdeel, met zo’n 750 verschillende soorten wijn op voorraad hebben wij altijd de juiste wijn bij de juiste persoon. Het is zo’n veelzijdig mooi product dat we voor elke liefhebber de beste wijn selecteren. Ons assortiment is dan ook ruim van opzet en beslaat een groot gedeelte van onze ruime winkel. Uit alle windrichtingen van de gehele wereld proberen wij steeds weer de mooiste wijnen voor u te selecteren.

Gedegen proeven is een must en is ons dan ook niet vreemd. Er komt dan ook geen enkele wijn ‘blind’ op de plank, deze zal eerst door een team van een aantal specialisten worden gekeurd, alvorens wij er voor kiezen deze op te nemen in ons brede assortiment.