MA 13.00-18.00 U DI T/M DO 09.00-18.00 U VR 09.00-20.00 U ZA 09.00-17.00 U
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER   0416 870013

Gedestilleerd

Gedistilleerde drank (vaak kortweg gedistilleerd genoemd) is een alcoholische drank verkregen door destillatie uit gefermenteerde landbouwproducten.

Gedistilleerde dranken hebben een alcoholpercentage van minimaal 15% bij kamertemperatuur. Door het scheiden van de diverse kookpunten van het destillaat worden eventuele verontreinigingen uit het eindproduct gescheiden, zodat men een vloeistof overhoudt die geschikt is voor consumptie.

Het onderscheid met sterkedrank is dat daar ook alle versterkte bieren en wijnen onder vallen met een alcoholpercentage van 15% of meer, en ook met gedistilleerd bereide dranken zoals advocaat en likeur. Gedistilleerde dranken zijn dus alle alcoholhoudende drankenverkregen door destillatie. Bier en wijn worden niet volgens een destillatieproces bereid, maar alleen door vergisting.

Meer dan 300 soorten Whisky en meer..

Een zéér ruim assortiment van het allermooiste gedistilleerd vindt u bij ons aan het Bloemenoordplein. Groots in whisky, cognac en rum. Maar ook het mooiste binnenlands gedistilleerd is goed vertegenwoordigd.

Whisky is een speerpunt in de winkel, een grote wand met meer dan 300 soorten uit alle windrichtingen. Van de meest bekende whisky’s tot aan zéér exclusieve/gelimiteerde bottelingen vinden hun weg naar de consument. Wij blijven steeds op zoek naar de allermooiste stijlen.