MA 13.00-18.00 U DI T/M DO 09.00-18.00 U VR 09.00-20.00 U ZA 09.00-17.00 U
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER   0416 870013

Bier

Bier is een gefermenteerde drank gemaakt met water, mout en plantendelen (of extracten daarvan) die instaan voor de smaak en/of de bewaring van het bier (bijvoorbeeld kruiden en/of hop).

Er bestaan verschillende manieren om bier te maken. De tegenwoordig meest gebruikelijke methode in Europa en Noord-Amerika is het in water laten fermenteren (alcoholische gisting) van de mout van gerst met een gist van het geslacht Saccharomyces. Tijdens dit proces worden koolzuurgas en ethanol (alcohol) geproduceerd. Voor de gisting worden hopbellen, de vrouwelijke bloemen van hop, meegekookt als smaakmaker en conserveermiddel.

Bijna 500 verschillende soorten speciaalbier

Met zo’n bijna 500 verschillende soorten (speciaal)bier kunnen wij met recht zeggen dat we misschien wel het grootste bieraanbod van de regio Langstraat in huis hebben.

Gericht op met name België laten we u kennis maken met zeer verrassende bieren uit dit prachtige bierland bij uitstek. Maar uiteraard vergeten we ook de Nederlandse brouwerijen niet welke zéér in opmars zijn de laatste jaren. Steeds op zoek naar de nieuwste pareltjes wordt ons assortiment bijna wekelijks uitgebreid. Dit doen we vaak in samenspraak met onze klanten wat weer een leuke binding geeft, zoals ’t hoort naar onze mening.

Ook bieden wij de mooiste geschenkverpakkingen om aan geliefde biervriend(in) cadeau te geven, of wellicht aan uw zakelijke relatie. Indien gewenst wordt het juiste geschenk altijd voor u op maat gemaakt.

En kent u onze eigen Waalwijkse stadsbieren al? Verkrijgbaar in blond, dubbel en tripel (33cl 3n75cl).

Ook het “Halve Zoole” pils is een waar begrip geworden afgelopen 20 jaar. Wie kent dit nu nog niet? Beide soorten zijn uiteraard exclusief bij ons verkrijgbaar!